Første forsøk gikk sånn passe. Jeg fikk blandet sammen det som var av ingredienser, men klarte å steke den litt for lenge i ovnen, så den ble litt svidd.. Men det skulle ikke stå på det - jeg spiste opp alt sammen jeg! Hehehe.. I dag har jeg laget ny, og denne gangen fikk jeg den ut av ovnen i tide! Hurra!
Jeg er veldig fan av mat laget fra bunnen av, for å slippe alle de unødvendige ingrediensene som er i ferdigmat. Det er jo så mye E-stoffer og konserveringsmidler som vi får i oss mer enn nok av.. Jeg er ikke så glad i å stå på kjøkkenet, men når jeg får til å lage noe skikkelig godt så er det gøy :-) Deilig å starte dagen med en sunn og energirik frokost!
Fikk du lyst til å lage egen granola? Her kommer oppskriften:
Tørre ingredienser
250g hirseflak
75g grove kokosflak, eller vanlig kokos
75g usaltede cashewnøtter
75g pekannøtter
75g mandelflak eller mandler
75g solsikkekjerner
40g gresskarkjerner
40g sesamfrø
1ts vaniljepulver av rå vanilje (jeg bruker frøene fra en hel vaniljestang sammen med de våte ingrediensene istedet)
2ts kanel
1ts finmalt muskattnøtt, eller 1ts ingefør og 1ts kardemomme
1ts saltflak
I tillegg har jeg i valnøttkjerner og linfrø. Du trenger ikke være eksakt med målene og kan godt legge til og ta bort nøtter og frø av ulike slag. Den viktigste tørre ingrediensen er hirse.
Våte ingredienser
100g kokosolje/cocosa
100g tahini, eller hasselnøttsmør
Revet skall fra to sitroner (kan droppes)
Hakk opp nøttene og bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Bland de våte ingrediensene (bortsett fra evt sitronskallet) i en kjele med litt varme, så cocosaen smelter.
Bland de tørre og våte ingrediensene sammen og rør godt. Fordel blandingen i et jevnt lag på en stekeplate kledd med bakepapir.
Stek i ovnen ved 170 grader i ca 14 minutter. Rør i granolaen hvert 5. minutt. Rør inn sitronskallet når granolaen er ferdig ristet. Bør oppbevares i en lukket beholder og stå kjølig.
Håper det smaker, og fortsatt god helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar